Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (6)

Fornebu - Norges svar på Silicon Valley
  • Visitfornebu.no

  • Visitfornebu.no

Fornebu - Norges svar på Silicon Valley

Velkommen til Fornebyen! Det er virkelig her det skjer om dagen, nå vokser en hel by frem på Fornebu.

Fornebu har sentral beliggenhet vest for Oslo. Beliggende øst i Bærum kommune og med grenser til områdene Snarøya og Lysaker.

Som et av Skandinavias raskest voksende bedriftsområder er Fornebu også Norges svar på Silicon Valley. Stadig flere av landets hjørnesteinsbedrifter har valgt å legge hovedkontorene sine her.

I tillegg til en rekke store teknologibedrifter, bygges Fornebu nå voldsomt ut med boliger, hoteller og infrastruktur. Allerede er det på plass grendesentre med skoler, barnehager, helsestasjon og andre tilbud til lokalbefolkningen. Du finner flere restauranter, idrettsanlegg, svømmehall, parker, treningssentre, museer, strender og ikke minst kjempeflotte gang- og sykkelveier rundt om på Fornebu.

Flyplassen
Fra 1939–1998 lå Norges hovedflyplass, Oslo lufthavn, på Fornebu. Dermed har store landområder vært skjermet for utbygging helt fram til hovedflyplassen ble flyttet til Gardermoen. Det meste av utbyggingen på Fornebu har dermed funnet sted de senere år.

Flyplassens gamle terminalbygg huser nå næringsliv gjennom det statsfinansierte kunnskapssenteret IT-Fornebu. I 2002 sto Telenors hovedkvarter ferdig på Fornebu, og siden har flere store teknologibedrifter inntatt Fornebu. For eksempel Aker og HP, og høsten 2012 skal Statoils nye bygg stå ferdig.

Nye boliger
Beliggenheten så nær Oslo, men samtidig nærheten til sjøen og naturen, har vært et av de store salgsargumentene for alle de nye boligene som bygges på Fornebu. Fornebu har 7 km med strandlinje og du kan følge kyststien langs store deler av området. Du finner naturreservat med sjeldne fugler og den flotte Nansenparken på din vei. I det gamle flytårnet finner man i dag kafé, bibliotek og galleri og den store,gamle hangaren er blitt til et innendørs golfsenter. Du finner en liten bit av den gamle rullebanen på Storøya, ellers er det gamle flyplassområdet snart helt ugjenkjennelig.

Boligsalget går nå strålende, og etter planen skal det rundt år 2020 bo rundt 20 000 mennesker på Fornebu. I tillegg kommer arbeidsplasser til omtrent 30 000 personer. Dermed vokser Fornebyen frem, en by på størrelse med Lillehammer eller Sandefjord, plassert midt mellom Oslo og Sandvika.

Arenaen
På Fornebu finner du også Telenor Arena / Fornebu Arena, Scandinavias største innendørs stadion siden 2007. Den huset til å begynne med fotballaget Stabæk sine hjemmekamper, men det er det nå slutt på, og hallen brukes mest til messer og kultur. Den har maksimal kapasitet på 25 000 publikummere. Det var også her de internasjonale Eurovision-finalene ble holdt i 2010.

Det kommer stadig store artister på besøk til Fornebu, arenaen har for eksempel hatt konserter og show med AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Foo Fighters, Jerry Seinfeld og Andrea Bocelli. Nå i 2012 ventes blant andre Madonna, Jay-Z og Kanye West til Fornebu Arena.

Fremtiden på Fornebu
I 2012 åpner to store konferansehotell på Fornebu, Quality Hotel Expo og Scandic Fornebu, og dermed har Fornebu snart 1000 hotellrom å by på. I tilegg åpner et Vitensenter, et kjøpesenter og kanskje en høyskole.

Innen den tid må også en bedre kollektivløsning være på plass. Det var opprinnelig planlagt å bygge en førerløs bybane til Fornebu, men nå ser det ut til at t-bane blir løsningen. I mellomtiden er det Snarøya-bussen som betjener Fornebu.

 

 
March 2018
S M T W T F S
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Random Images

Get in touch with us